Våra husdjurs hemliga liv

Djurens hemliga liv: Vad ditt husdjur gör när du inte är hemma

Har du någonsin undrat vad din pälsiga vän sysslar med när du är borta? Medan vi jobbar, shoppar eller är ute med vänner lever våra husdjur sitt eget hemliga liv. Låt oss ta en titt bakom kulisserna och utforska vad som kan pågå när vi inte är hemma.

1. Sov, sov och sov lite till
Många husdjur, särskilt katter, spenderar en stor del av sin dag med att sova. Men var inte avundsjuk - det är en del av deras natur. Katter kan sova upp till 16 timmar om dagen!

2. Utforskar hemmet
Hundar och katter är nyfikna av naturen. De kan spendera tid med att undersöka skåp, hyllor och andra spännande platser i hemmet som de kanske inte får tillgång till när du är hemma.

3. Fönsterspaning
Många husdjur tillbringar timmar vid fönstret och observerar världen utanför. Det är som en levande TV för dem, full av fåglar, ekorrar och förbipasserande människor.

4. Hemliga fester?
Även om det mest är en rolig tanke i tecknade filmer så har vissa husdjursägare faktiskt fångat sina djur på film när de haft "fester" med andra husdjur i grannskapet!

5. Tränar sina färdigheter
Katter övar ofta på att jaga och klättra när de är ensamma. Hundar kan öva på att öppna dörrar eller nå mat som lämnats framme.

6. Letar efter mat
Många husdjur spenderar en hel del tid med att leta efter extra godsaker. Det kan innebära allt från att nosa runt i papperskorgar till att försöka öppna skåp.

7. Lyssnar på ljud
Husdjur har ofta bättre hörsel än vi. De kan spendera tid med att lyssna på ljud från grannar, trafik eller andra djur utomhus.

8. Leker ensamma
Många husdjur hittar sätt att underhålla sig själva. Det kan vara allt från att jaga sin egen svans till att leka med leksaker du lämnat framme.

9. Väntar på dig
En stor del av dagen kan gå åt till att vänta på att du ska komma hem. Många husdjur tillbringar tid nära dörren eller fönstret i väntan på din återkomst.

10. Skapar lite kaos
Ibland kan tristess leda till bus. Det är därför du ibland kommer hem till omkullvälta blomkrukor eller sönderrivna kuddar!

Även om vi aldrig kan veta exakt vad våra husdjur gör när vi är borta är en sak säker - de lever fullständiga och intressanta liv även utan oss. Kanske är det dags att föreviga din pälsiga väns hemliga alter ego med ett personligt husdjursporträtt? Föreställ dig din katt som en kejsarinna som planerar världsherravälde, eller din hund som James Bond 007 som löser grannkapets mysterier.

Genom att skapa ett personligt porträtt baserat på vad du tror (eller vet!) att ditt husdjur gör när du är borta kan du fånga en bit av deras hemliga liv och göra det till en rolig del av din heminredning. Det är ett fantastiskt sätt att hedra den unika personligheten hos din fyrbenta vän och kanske till och med ge dig en ledtråd om vad som pågår bakom din rygg!​​​​​​​​​​​​​​​​
Tillbaka till blogg